Dmitro Anatóliyovich Txigrinski (en ucraïnès Дмитро Анатолійович Чигринський) (Iziaslav, Ucraïna, 7 de novembre de 1986) és un futbolista ucraïnés que juga en la posició de defensa central, procedent del FC Xakhtar Donetsk de la Lliga Premier d’Ucraïna i que va fitxar pel FC Barcelona el mes d’agost del 2009, després d’un llarg estira-i-arronsa amb el seu club d’origen.

Carrera

Txigrinski inicià la seva carrera futbolística en els juvenils del FK Karpaty Lviv, des d’on fitxà pel FC Xakhtar Donetsk als 14 anys, completant així el desenvolupament a la pedrera de Donetsk.

Txigrinski debutà amb el primer equip del Shaktar l’any 2004 amb 17 anys. L’any 2005 fou cedit al PFK Metalurg Zaporizhia on realitzà una gran campanya i des d’aleshores ja no tornà a marxar de la disciplina del Donetsk, on ha esdevingut una peça clau de la seva defensa i actualment n’és vice-capità.

A les files del FC Xakhtar Donetsk va guanyar 2 Lligues ucraïneses, 1 Copa ucraïnesa i 1 Supercopa ucraïnesa, si bé el títol més important aconseguit fou la Copa de la UEFA de 2009, després de derrotar el Werder Bremen a la final.

Dmitro Txigrinski també és un habitual de la Selecció de futbol d’Ucraïna, amb la que disputà Copa del Món de Futbol de 2006.

el-ucraniano-le-lleno-el-ojo-a-pep-en-la-champions