En una reunió llampec ahir a la nit a Milà, Joan Laporta, Txiki Begiristain i Raúl Sanllehí van aconseguir arribar a un acord amb el president de l’Inter, Massimo Moratti, pel qual Ibrahimovic es convertirà en jugador blaugrana per 40 milions d’euros més el traspàs de Samuel Etoo i la cessió per un any de Hleb. Laporta es va presentar a Milà gairebé d’improvís després del seu viatge a Ucraïna. Els dos presidents havien acordat tornar-se a veure després de la visita de Moratti a Barcelona a principis del mes de juny.

El Barça ha presentat una oferta de 40 milions d’euros més Etoo i la cessió de Hleb, que ha interessat el màxim mandatari interista, sobretot després de constatar que Ibrahimovic volia anar al Barça, com li havia dit personalment a primeres hores de la tarda. De seguida es va contactar amb Samuel Etoo, que va donar el seu consentiment a l’operació.

L’ariet preferit de Guardiola

Ibrahimovic sempre havia estat l’objectiu prioritari del Barça i el davanter preferit per Guardiola, que veia en el suec l’ariet de referència que necessitava per al seu esquema de joc. Les altes xifres que es movien en l’operació havien dificultat el tancament de l’acord, però després dels últims esdeveniments viscuts al voltant de Villa i Samuel Etoo es van tornar a iniciar els contactes.

Després de constatar que el València es mostrava inflexible en el traspàs de Villa i que a Etoo se li tancaven les portes del Manchester City, es va reprendre la possibilitat d’una negociació que inclogués la permuta del suec i el camerunès.

Operació llampec

Després dels últims contactes de Laporta i Txiki Begiristain amb Guardiola, es va decidir passar a l’acció amb la màxima celeritat. Es tractava de poder fitxar el jugador que volia Guardiola i, de passada, resoldre la sortida d’Etoo.

Dit i fet, el president barcelonista va contactar amb Massimo Moratti i van acordar una reunió d’urgència per ahir a la nit. Laporta tenia l’OK d’Etoo i Moratti va preguntar a Ibrahimovic la seva disposició a anar al Barça.

Atendre els desitjos del jugador

La resposta va ser positiva, fins al punt que el mateix dirigent interista va reconèixer ahir a la nit que l’operació s’havia efectuat bàsicament per atendre els desitjos del seu jugador. Òbviament, també l’operació econòmica és important, Mourinho s’assegura un recanvi de primer nivell per a Ibrahimovic i la cessió de Hleb, un jugador molt ben valorat pel tècnic portuguès.

Per una altra part, Ibrahimovic es va mostrar disposat a rebaixar les seves pretensions econòmiques per recalar al Camp Nou perquè està convençut que és en aquest club on pot fer realitat el seu gran somni, la conquista de la Champions League.

Sou per darrere de Messi

Com és sabut, dins de l’ordre salarial del barcelona, Leo Messi ha de ser el jugador amb la fitxa més alta de la plantilla, cosa que no canviarà amb l’arribada del suec, que, això sí, estarà a prop de la fitxa del fenomen argentí.

Per la seva part, Etoo va demanar a l’Inter 65 milions per cinc temporades, cosa que mai va ser un impediment per al club italià tenint en compte que Ibrahimovic cobrava 12 milions per temporada.

Tant Guardiola com Mourinho han vist satisfets els seus desitjos amb aquesta operació, ja que no s’ha d’oblidar que el tècnic portuguès quan dirigia el Chelsea ja se l’havia volgut emportar a Anglaterra.

El mateix representant

D’altra banda, el fet que el representant del suec, Mino Raiola, sigui el mateix que el de Maxwell ha facilitat l’operació i, sobretot, la rapidesa amb què s’han portat a terme les negociacions que finalment han acabat amb èxit.

ibra